Merinovillan esikäsittely

15.01.2019

Jättineulepeitto on helppo neuloa itse, lukuisia ohjeita löytyy esimerkiksi Youtubesta. Merinovillan käyttö materiaalina voi kuitenkin olla aloittelijalle hieman haastavaa, joskaan ei missään nimessä mahdotonta.Kokosimme ohjeet joilla peiton neulominen onnistuu aloittelijaltakin.

Myymämme villa on 100% merinovillaa, eli siihen ei ole lisätty synteettisiä kuituja kovettamaan rakennetta. Tästä johtuen tuoretta villatopsia on käsiteltävä varoen, sillä liian kova vetäminen katkaisee langan. Tämä ei ole vika eikä merkki huonosta laadusta, vaan aidon ja tuoreen villan normaali ominaisuus. Laadimme ohjeet langan käsittelystä helpottamaan neulomista. Villan kuivuttua kunnolla rakenne muuttuu huomattavasti kestävämmäksi, joten katkeamisesta neuloessa tai valmiin peiton purkautumisesta ei ole pelkoa.

1. Avaa lankakerä kokonaan ennen neulomisen aloittamista ja levitä se löyhästi lattialle. Anna langan kuivua näin vähintään puoli tuntia, mielellään pari tuntia ennen neulomisen aloittamista. Kuivuminen edesauttaa langan tiivistymistä ja helpottaa näin käsittelyä.

2. Kun lanka on kuivunut, liu`uta lankaa varovasti sormiesi lävitse, eli vedä lanka käsiesi lävitse. Voit myös varovasti varovasti pyörittään lankaa samalla. Tämä saa kuidut painautumaan tiiviimmin yhteen ja tekee siitä kestävämmän. Käy näin koko lanka lävitse.

3. Nyt voit aloittaa neulomisen. Käsittele silti lankaa hellästi, äläkä vedä silmukoita liian tiukalle, sillä se myös vaikeuttaa neulomista. Jos lanka sattuisi katkeamaan, niin ei paniikkia, voit aina liittää sen solmulla takaisin kerään.

Näillä ohjeilla neulomisen pitäisi onnistua vaivatta. Mukavia neulontahetkiä! :)