Hoito-ohjeet merinovillalle

Merinovilla on ylellinen ja uniikki materiaali, jota ei yleensä markettien valikoimista löydy, vaan se on tutumpi luksusbrändien tekstiileistä ja vaatteista. Käyttämämme villa on käsittelemätöntä, 100%:sta merinovillaa, joka vaatii hieman enemmän huolenpitoa kuin synteettiset kuidut. Vastaavasti se kestää upeana hyvällä hoidolla vuosikausia!

-Merinovilla on materiaalina antibakteerista, eivätkä siihen tartu helposti hajut, näin ollen puhdistukseen riittää lähtökohtaisesti pelkkä tuulettaminen ulkoilmassa.

-Mikäli sinun on puhdistettava peitto voi sen pestä varovasti käsin viileässä vedessä, jossa on pisara saippuaa. Ensisijaisesti suosittelemme kuitenkin peiton pesettämistä pesulassa.

-Koska peittomme valmistetaan aidosta villasta, voi peitosta irrota hieman villaa käytössä. Tämä ei ole vika eikä merkki huonolaatuisesta villasta, vaan aidon villan luonnollinen ominaisuus. Peiton voimakasta hankaamista kannattaa välttää. Ajan mittaan villan irtoaminen vähentyy kun villan kuidut painautuvat tiiviimmin toisiaan vasten. Irtonaiset villat voi varovasti nyppiä peitosta käsin.  Sen sijaan peiton silittäminen käsillä (huom ei silitysraudalla!) lempeästi myötäkarvaan painaa myös villan kuituja tiiviimmin ja ehkäisee niiden irtoamista.

-Suosittelemme tasaisin väliajoin huoltamaan peiton edellä kuvatulla tavalla, eli poistamaan mahdolliset irtonaiset karvat sekä silittämään peittoa käsin. Näin peittosi säilyy hyvänä ja näyttää käsittelyn jälkeen taas upouudelta.

Toivotamme sinulle ihania ja lämpöisiä hetkiä peittosi kanssa!